Ons team

teamkogge

Dit is het enthousiaste team van De Kogge!

Bovenste rij, van links naar rechts:
Foekje van der Meer, Annie Smit, Mark van Krimpen, Leanne van Balen en Lucy Beugelsdyk.

Onderste rij, van links naar rechts:
Franciska Goodijk, Johannes Hospes, Conny Jansen, Hilda Zuidhof, Doete Stenekes, Nynke Jorna en Ans Kooistra.

Op de foto ontbreken:
Marike Beckers, Klazien Hengst en Greetje Veenstra.

IJlst, november 2017

Groepsindeling Kogge greetje

Greetje Veenstra
Directeur onderwijsteam 6.
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
greetje.veenstra@gearhing.net

Mijn naam is Greetje Veenstra en ik woon in Uitwellingerga samen met Reinder, zoon Tije en onze hond Scotty. Na de Pabo heb ik in het speciaal onderwijs gewerkt en Onderwijskunde in Groningen gestudeerd. Ik heb vervolgens het zorgteam ondersteund en daarna de stap naar directeur gemaakt. Ik heb een passie voor leren & ontwikkelen, zowel bij de kinderen als bij het team. Ik werk met veel plezier op de scholen binnen mijn onderwijsteam.

Conny..

Conny Jansen
Locatiecoördinator, Intern Begeleider (IB-er) en HB-coach (hoog- en meer begaafdheid).
Werkdagen: dinsdag, woensdag (om de week), donderdag en vrijdag.
conny.jansen@gearhing.net

Via Bolsward, Amsterdam en Haarlem ben ik nu weer 'back to the roots'. Woonachtig in Arum met mijn man en dochter Femke en werkzaam op De Kogge in IJlst!

Op de Kogge kunt u mij vinden in het kantoortje boven. Als intern begeleider houd ik mij bezig met de coördinatie en de uitvoering van het zorgbeleid van de school. Zo voer ik groepsbesprekingen met de leerkrachten, waarbij we de groep en de individuele leerlingen bespreken en ondersteun ik leerkrachten (indien nodig) bij het opstellen van groepsplannen of individuele handelingsplannen. Ik voer samen met de leerkrachten gesprekken met ouders waar dat nodig of wenselijk is. Ook heb ik contact met zorginstanties als kinderen extra begeleiding kunnen gebruiken of als het nodig is een onderzoek aan te vragen.

Ik heb vanaf dit schooljaar de taken van Mark overgenomen als locatiecoördinator. 

Op De Kogge is een Plusklas: Op de woensdagochtend kunt u mij daar vinden. We willen bij ons op school tegemoet komen aan de onderwijsbehoeftes van alle kinderen. Dit houdt in dat ook voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen een passend aanbod is op school. Op deze manier kan er voor de meeste meer- en hoogbegaafde kinderen op de Kogge op hun eigen school ingespeeld kunnen worden op datgene wat voor deze kinderen belangrijk is (individuele leerbehoefte).

Een afwisselende baan!

Ans

Ans Kooistra
Groep 1/2a op maandag t/m vrijdag.
ans.kooistra@gearhing.net

Mijn naam is Ans Kooistra en samen met mijn man Hans woon ik alweer een flinke tijd in dit mooie stadje IJlst. Samen hebben we een dochter en een zoon. Vanaf oktober ’81 werk ik inmiddels alweer vele jaren met heel veel plezier op de Kogge met de kleuters en… mag ik nu zelfs de 2e generatie kleuters verwelkomen. Het leuke aan werken met kleuters is dat we veel met thema’s werken. Door alle activiteiten hierop aan te passen krijg je dat de kinderen zo’n thema in al zijn facetten beleven. Ik vind het leuk om boeken, opdrachten, hoeken, spelletjes, muziek, taal en rekenen hierop aan te laten sluiten. De kinderen doen hierdoor veel ervaringen op. Vooral veel doen is erg belangrijk. Spelen is leren. Daarnaast ga ik graag met de kinderen de natuur in. Leskisten over bijvoorbeeld vlinders of slakken. Bekijken hoe alles groeit en bloeit, het liefst met echt materiaal, want daar leer en ervaar je het meest van! Meestal heb ik de kinderen 2 jaar in de klas en het is leuk om te zien hoe de kinderen zich in die 2 jaar ontwikkelen. Ik ben dan ook altijd trots op de “bewaar” tekeningen! Hierdoor kun je zien hoe de (teken)ontwikkeling verloopt. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat het contact met de ouders goed is, want samen draag je zorg voor het kind! Ook is het belangrijk dat je met plezier naar school gaat, elkaar respect en vertrouwen geeft, want dat is de basis waardoor kinderen tot bloei komen. In mijn vrije tijd tuinier, tennis, lees en wandel ik graag. Vooral even uitwaaien bij Harlingen is dan heerlijk!

Lucy

Annie Smit
Groep 3/4a op dinsdag t/m donderdag.
annie.smit@gearhing.net

Lucy Beugelsdijk (zij staat op de foto)
Groep 3/4a op maandag en vrijdag.
Groep 6/7a op donderdag.
lucy.beugelsdijk@gearhing.net

Franciska

Franciska Goodijk
Groep 7b/8 op woensdag, donderdag en vrijdag.
franciska.goodijk@gearhing.net

En dit ben ik...Franciska Goodijk.

Ondertussen alweer een bekend gezicht op De Kogge in groep 7&8. Al meer dan 20 jaar sta ik voor de "oudsten" van de basisschool en voel ik me altijd vereerd om samen met hun door die spannende laatste perioden te gaan en dit tot iets bijzonders af te sluiten.
Een tijd waarin het woord leren ook andere betekenissen laat zien, waarbij het woord "oudste" ook (nog meer) verantwoordelijkheid en zelfstandigheid met zich mee brengt. (Stiekem onder ons...het is voor mij de geweldigste leeftijd om een avontuur mee aan te gaan).
Voor ieder wat wils, is mijn motto. Instructie voor elke behoefte!
Maar wie ben ik dan? Als vierde, (uit een bende van vijf), geboren en getogen in Harlingen. Ook één van die prachtige Friese elf steden. Als "Ouwe seun", deed ik daar Havo en Vwo om vervolgens in Groningen naar de Pabo te gaan. Na een flitsende start in het onderwijs, kwam een tijd van het heimelijk verlangen naar andere landen, talen, cultuur en natuur. Met één enkele ticket en bewapend met een rugzak en Lonely Planet, was mijn bestemming een half jaar Canada en Noord Amerika. Dit werd uiteindelijk twee jaar zwerven en werken over de hele wereld en een passie ontwikkelen voor het alpine klimmen!
Bij 'thuis'komst werd het huisje, boompje, leuke man en vier kinderen. Woonachtig in Sneek en na alweer wat jaartjes elders op een basisschool gewerkt te hebben, leek het me weer spannend en uitdagend, dat ik weer eens ergens anders mijn 'kunsten' kon uitvoeren. En zo geschiedde het dat ik sinds vorig schooljaar dit prachtige team heb mogen versterken...

Johannes

Johannes Hospes
Leerkracht groep 7b/8 op maandag en dinsdag.
johannes.hospes@gearhing.net

Johannes Hospes, dat ben ik. Muziek, drama en persoonlijk contact is wat mij kenmerkt als leerkracht. Met mijn gitaar als 'wapen' verschijn ik ten tonele om de sfeer en sociale verhoudingen in de groep positief te beïnvloeden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik naast mijn baan als leerkracht bij Frets! werk. De combinatie van theater, muziek en kinderen zorgt voor een afwisselende week. Mij zal je niet vaak op een slecht humeur kunnen betrappen.

Doete

Doete Stenekes
Groep 6/7a op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
doete.stenekes@gearhing.net

Doete Stenekes. Inmiddels zes jaar werkzaam in het basis onderwijs. Opgegroeid in het dorpje Boazum. Na mijn studie orthopedagogiek in Groningen, heb ik gekozen om nog de Pabo verkort te gaan volgen. Omdat naast de theoretische wetenschap over leerproblemen, de praktijk mij toch enorm trok. En nu sta ik al een aantal jaren met veel plezier voor de klas. Voorgaande jaren heb ik vooral bovenbouw klassen met een 3 groepen combinatie gedraaid in Bantega. Na die ervaring werd het tijd voor nieuwe prikkels en ontwikkelingen. Wat heerlijk dat ik sinds vorig schooljaar op De Kogge vier dagen de groepen 6/7a mag lesgeven.

Naast mijn baan zou u mij misschien kunnen kennen vanuit het theater of de muziek. Dit is mijn passie en hier besteed ik al mijn vrije uren aan. Zo heb ik in meerdere coverbands de feesten van Friesland mogen doorkruisen. En de laatste 8 jaar mag ik rollen vervullen in het Iepenloftspul van Jorwert. Daarnaast mag ik zo nu en dan een uitstapje maken naar tv. Voor Omrop Fryslân skoalle tv maken. Want dat ligt mij ook na aan het hart. Het Fries en het levendig houden daarvan. Het is een leuke nevenbezigheid om voor o.a. het Friese onderwijs liedjes en fragmenten in te spreken. Op die wijze probeer ik mijn steentje bij te dragen.

In de klas vind ik het belangrijk dat er geleerd wordt, maar niet alleen op het cognitieve vlak. Sociale, emotionele en creatieve ontwikkeling hoop ik met les invullingen te bereiken. En met een portie enthousiasme en humor gaan we er weer een geslaagd schooljaar van maken.

Mark

Mark van Krimpen
Groep 4b/5 op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
mark.van.krimpen@gearhing.net

Mijn naam is Mark van Krimpen. Geboren en getogen in Achlum, tijdens studietijd woonachtig geweest in Leeuwarden en nu met veel plezier wonend in Berltsum. Samen met mijn vrouw Esther en onze twee dochters Lieke en Vere. In 2005 heb ik de switch gemaakt van een technisch beroep, naar het basisonderwijs. En daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. In een prettige werksfeer de kinderen iets leren, kennis overdragen, dat is waar ik veel voldoening uithaal. En dat kan op zowel het cognitieve als het sociaal-emotionele vlak zijn. Elke dag opnieuw de kinderen helpen en begeleiden bij hun ontwikkeling verveelt nooit.

Naast mijn werk mag ik erg graag sporten. In 2001 ben ik in aanraking gekomen met survivalruns en sindsdien ben ik hieraan verknocht geraakt. Door weer en wind lekker buiten door de natuur rennen, klimmen en klauteren. Ook dat verveelt nooit. Zomers doe ik nog wel eens een uitstapje naar een triatlon. Mijn passie voor sport gebruik ik ook om uitdagende gymlessen op school te geven, zowel binnen als buiten. Onze school ligt daarvoor perfect naast de sportvelden en de sporthal van IJlst.

SetWidth750 Nynke formaat11

Nynke Jorna
Groep 1/2b op maandag en dinsdag.
nynke.jorna@gearhing.net

Mijn naam is Nynke Jorna. Ik woon bijna mijn hele leventje al in Arum. Eerst bij mijn ouders broer en zussen op de boerderij. Hier heb ik een geweldige tijd gehad. Veel vrijheid en buiten in de natuur hutten bouwen, vlotten maken, polsstokspringen en af en toe met de shetlanders rijden. Twee jaar heb ik in Leeuwarden gewoond toen ik de pabo daar deed. Ik vond dat je dat mee moest maken als je student was. Na de pabo ben ik teruggegaan naar Arum en daar woon ik nu nog met mijn man Michel en onze kinderen Marc, Marit en Tess. We hebben hier een heerlijk plekje met vrij uitzicht over de landerijen.
Na mijn opleiding ben ik begonnen op de basisschool in Kubaard. Hier heb ik een super fijne tijd gehad op een prachtig klein schooltje. Helaas liep het leerling aantal terug waardoor we moesten sluiten. Zodoende ben ik vorig schooljaar op De Kogge terecht gekomen. Ik voelde me hier direct thuis. Een mooie school, fijne collega’s, lieve kinderen en betrokken ouders. Een prima plek dus.
In mijn vrije tijd ben ik veel onderweg met de kinderen naar de verschillende sporten. Daarnaast zwem en wandel ik graag en ben zo nu en dan aan het hardlopen. Dan kan ik heerlijk mijn hoofd even legen.

 

Hilda

Hilda Zuidhof
Onderwijsassistent groep 4a op dinsdag-, donderdagdag- en vrijdagochtend.

Ik ben Hilda Zuidhof, onderwijsassistent. Ik ben getrouwd en we hebben twee zoons, die inmiddels al een poosje op eigen benen staan… Wij wonen al ruim 26 jaar in IJlst en zo lang ben ik ook al actief op De Kogge. Eerst als hulpmoeder en later, nadat ik de opleiding voor onderwijsassistent had gevolgd, met heel veel plezier als onderwijsassistent. Ik doe dit op vrijwillige basis. Mijn werkzaamheden bestaan er voornamelijk uit om kinderen individueel of in kleine groepjes te ondersteunen in datgene waar ze behoefte aan hebben. 

Naast mijn Kogge werkzaamheden mag ik graag lezen, tuinieren en tekenen. Ook ga ik graag sporten. Met mijn man trek ik er regelmatig op uit! Een citytrip of naar het theater staan regelmatig op de agenda. Daarnaast trekken we er veel op de fiets op uit.

Annie Smit
Groep 3/4a op dinsdag t/m donderdag.
annie.smit@gearhing.net

Lucy Beugelsdijk
Groep 3/4a op maandag en vrijdag.
Groep 6/7a op donderdag.
lucy.beugelsdijk@gearhing.net

peter

Peter Schaper
Peter is op dinsdagochtend op De Kogge aanwezig als facilitair medewerker.

Sybrig Bethlehem, docent GVO, groep 5 en 6 woensdag.

Bob Reen, docent HVO, groep 7 en 8 woensdag.

Onderwijsteam 6 heeft voor drie dagen een manager bedrijfsvoering, die niet-onderwijsinhoudelijke werkzaamheden verricht: begroting, exploitatie, investeringen, beheer gebouw enz. Haar werkdagen zijn dinsdag, donderdag en vrijdag.
ria.jongstra@gearhing.net

Attje Jansen
Administratie onderwijsteam 6, vaste werkdag op De Kogge vrijdag.
administratie.kogge@gearhing.net