Kogge-meubilair krijgt een 2de kans

  • 09 juli 2021
A59BB6DF 9458 46BA 98E4 28585923D74B

Geef kinderen een hoopvolle toekomst...

Vanmorgen hebben ouders, leerlingen en leerkrachten het Kogge-meubilair in een zeecontainer geladen. De container zat binnen 1,5 uur tot aan de nok toe vol. Het paste er helaas niet allemaal in. De overgebleven spullen zijn vanmiddag nog door de kringloop opgehaald.


Waar gaat het meubilair naartoe?
De container gaat vandaag met chauffeur Emiel naar de haven van Rotterdam. Maandag vertrekt het containerschip en komt drie weken later aan in de haven van Banjul in Gambia. De Nederlandse consul in Gambia zorgt dat de spullen verdeeld worden over een aantal scholen. De consul werkt samen met het ministerie van onderwijs. De meubels kunnen dan nog weer 15 jaar gebruikt worden. 
www.townshipssa.com


Wat hebben we vandaag in de container kunnen laden?
102 leerlingtafels, 169 leerlingstoelen, 18 kleutertafels, 33 kleuterstoeltjes, 63 krukjes, 6 kasten en 2 hele lange tafels. 


83 goedgevulde schoenendozen!
Door de leerlingen thuis met hun ouders gevuld met nuttige dingen voor de schoolkinderen in Gambia: schriften, pennen, potloden, kleurpotloden, knuffel, gum en puntenslijper, zeep, tandenborstel en tandpasta. Verder kon dit worden aangevuld met andere schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen. De meeste schoenendozen waren mooi versierd en er stond op de doos of het voor een boy/garçon of een girl/fille was. Wat zullen de kinderen in Gambia blij zijn met alle Kogge-spullen!


We willen graag iedereen bedanken die vandaag geholpen heeft en ouders/kinderen bedankt voor het vullen van de schoenendozen!

En nu dus eerst vakantie...